Keväinen tervehdys

30.3.17 13:01

Kevät on tullut ja aurinko lämmittää työpaikan seinustalla tupakoijaa. Kohta on työsopimus loppu. Huhtikuun vielä olen VÄLKKEELLÄ järjestökoordinaattorina ja sitten alkaa tuntematon tulevaisuus. Vapaaehtoisena jatkan voimieni mukaan. Toimitan Outo Välläys –digilehteä toimituskunnan kanssa ja ohjaan ryhmiä ainakin tämän kevään. Muuhun toimintaan osallistun satunnaisemmin.

Vuosi on pitkä ja lyhyt aika. Paljon on tapahtunut ja paljon olisi vielä tehtävää. Viime toukokuussa aloitin työt VÄLKKEELLÄ palkattuna työntekijänä, tietämättä oikein mitä kaikkea tulisin työssäni tekemään. Ajan kanssa työnkuva on selkiintynyt ja moninaiset järjestötyön kiemurat tulleet tutummiksi.

Osallistuin työsuhteeni aikana muun muassa Järjestö jalostamon vertaismentorointiryhmään. Siellä sain työhyvinvointiin liittyviä vinkkejä ja uusia tuttavuuksia järjestökentältä. Monet muutkin koulutukset on tullut vuoden aikana käytyä. Unelmakeidasohjaajaksi kouluttauduin Krista Paavolaisen kanssa syksyllä. Tupakasta vieroittautumiseen tarkoitetun vertaisryhmän ohjauskoulutuksen kävin niin ikään Kristan kanssa ja nyt keväällä saimme ryhmän toimintaan. Virtaa vapaaehtoistoimintaan –koulutus oli myös talvella ja sieltä sain oivia oppeja vapaaehtoisten kanssa toimintaan ja vapaaehtoisten rekrytointiin.

Työni olen kokenut mielenkiintoiseksi ja opettavaiseksi. Työilmapiiri on VÄLKKEELLÄ ollut kohdillaan ja työkaverit ovat olleet todella ihania. VÄLKKEEN toivon säilyvän virkeänä ja elinvoimaisena yhdistyksenä, koska täällä tehdään tärkeää työtä mielenterveyskuntoutujien ja heidän omaistensa hyväksi. Kohtauspaikka on lemmikkini. Vertaisryhmät kokoontuvat toki vasta illalla, mutta päiväsaikaan tänne tulevilla ihmisillä on rento ja positiivinen meininki. Vertaisryhmät ovat lapsiani. Oma polku –ryhmää vedän toisen vapaaehtoisen kanssa ja syksyisin ja vuoden alussa kun ryhmä on avoin, iloitsen jokaisesta uudesta ihmisestä, joka löytää ryhmäämme.

Myös Aksoni ry:n toistaiseksi VÄLKKEELLÄ kokoontuva Outokummun ADHD-aikuisten vertaisryhmä on minulle rakas. Sen pitäisin mielelläni toiminnassa jos vain osallistujia riittää. Jos halukkaita ryhmään tulijoita on, voimme jatkossa järjestää ryhmän ajaksi vaikkapa lastenhoidon ilmaiseksi. Tähän toki tarvitaan lastenhoitaja, jolle Aksoni maksaa korvauksen. Myös teemailtoja ja vierailijoita on tarkoitus hommata ryhmään.

VÄLKE on osa elämääni niin kauan kuin Outokummussa tulen asumaan. Sen ihmiset ovat elämän suola ja pippuri.

Kevätterveisin,

Sonja Parviainen

Edellinen

Outokummun mielenterveysyhdistys Välke ry
Kummunkatu 6, 2 krs.
PL 37
83501 Outokumpu

petri@valkery.fi
nuoret@valkery.fi
050 363 5534

Mielenterveyden keskusliitto RAY tukee Leader Opintokeskus Sivis